FYLLD PAPRIKA
Kategori: FÖRRÄTT

Recept 4 portioner
Ingredienser
200 gram köttfärs
2 röda paprikor
1 dl crème fraiche
½ dl sweet chili sås
1 lök
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs löken i en kastrull och tillsätt köttfärsen och stek tills den är färdig.
3. Tillsätt sedan crème fraichen, chilisåsen, salt och peppar och låt stå och puttra en stund.
4. Dela och kärna ut paprikorna så att du får fyra halvor.
5. Smörj en form och lägg i paprikorna och fyller där efter paprikorna med köttfärssåsen och sätt in i ugnen i 20 minuter.
Ursprung:
Fylld paprikakommer ursprungligen från Ungern och var många år deras nationalrätt. Ungern är känd för både paprika och kötträtter.
Köttfärssås: Köttfärssåsen har många olika ingredienser, men den viktigaste ingrediensen är köttet. Köttet utvinner man från djur och det har man ätit så länge det har funnits liv på jorden. Såsen i köttfärssåsen däremot bestämmer man själv över, man får helt enkelt smaksätta köttet som man själv känner för och göra sin egna unika köttfärssås.
Paprika: Paprika är även kallad spansk peppar och tillhör den milda grenen av familj chilifrukter. Den har sitt ursprung i Sydamerika, men precis som majsen tog Christofer Columbus med även paprikan till Europa. Idag odlas den i stora mängder i Spanien.